Project- & Procesmanagement

Binnen de bouwwereld is, vergeleken met andere sectoren zoals bijv. de motor-voertuigentechniek, nog genoeg te professionaliseren, maar hoe? Het begint met het aanstellen van de juiste mensen op de juiste positie. Wanneer er een ervaren technisch medewerker gevraagd wordt om te professionaliseren, komt hij of zij met een technische oplossing. De vraag die zich opdringt is of dit is wat de (infra)bouw nodig heeft, kijkend naar de verschuivingen in de markt. ProSysCo is van mening dat er grote behoefte is aan ervaren projectmedewerkers die naar verloop van tijd meer liefde voor het proces dan voor de techniek ontwikkelen.

Wanneer je hart ligt bij de uitvoering van (civiele) bouwprojecten is onze ervaring dat je na korte tijd uitgekeken bent op procesmanagement en de uitvoering gaat missen.
Je moet het in je hebben om het gehele team te motiveren en ook de benodigde processtappen goed en efficiƫnt uit te voeren en niet alleen naar het resultaat te kijken.

Als procesmanager ben je verantwoordelijk voor het complete primaire proces van een project, zowel in de tender- als de contractfase. Dit primaire proces loopt horizontaal door de organisatie heen en laat zich niets gelegen liggen aan de afgesproken hiƫrarchie in een organisatie.

Je zorgt ervoor dat alle voorkomende processen per discipline in het totale project beheerst worden, dit betekent onder meer dat je het contract kent, veel overleg voert met de betrokken partijen en de projectmedewerkers. Dit is pittig, maar waar het om draait, is dat je ervaring hebt met het werken in projecten.